Her finder du svar på nogle af de spørgsmål der måtte være omkring Dansk Dry-Aged oksekød, kvalitet og krogmodning.

Dansk Dry-Aged oksekød er som navnet antyder det, oksekød som er tørmodnet. Metoden er kendt fra gammel tid og går ud på at tørre kødet over en periode. I Danmark kendes metoden mest som krogmodning. Processen bag gør, at fugtigheden i kødet reduceres og smagen koncentreres.

Metoden til at krogmodne oksekød er ikke kun god for smagen. Dansk Dry-Aged oksekød bliver også utroligt mørt og delikat. Det skyldes, at oksekødets egne enzymer går i gang med at nedbryde kødets fibre. Det skaber et stykke kød som er så mørt, at det populært sagt smelter på tungen. Så krogmodning sikrer ikke blot en kraftfuld oksekødssmag, krogmodningen gør også at kødet har en høj grad af mørhed.

Der er som sådan ikke nogen forskel på tørmodnet og krogmodnet oksekød. Begge dele er Dry-Aged oksekød. Forskellen ligger i opbevaringen. Noget øksekød modnes på hylder, mens andre vælger at hænge det op i kroge. Det oksekød der bliver til Dansk Dry-Aged er modnet på krog før det bliver pakket og sendt direkte ud i butikkerne.

Der findes ikke et facit for, hvor længe kød kan krogmodne. Men jo længere det modnes, desto mere intens er oksekødssmagen og jo mere mørt er kødet. Dansk Dry-Aged modnes i mindst 16 dage, hvilket giver en god kraft og mørhed i kødet. Men man kan i princippet modne oksekød i helt op til 90 dage.

Dansk Dry-Aged oksekød har en unik smag af oksekød. Det skyldes, at den naturlige flora under modningen fremelsker selv de mindste smagsfacetter i oksekødet. Det er fuldstændig identisk med den proces vi kender fra oste og god rødvin. Efter færdig modning har Dansk Dry-Aged oksekød en utrolig intens og kraftig smag af oksekød. Det er den smag mange kokke betegner som umami.

Det koen spiser har stor betydning for smagen af kødet. I Danmark får dyrene et naturligt nærende foder som bidrager positivt til smagen. Men det er ikke det eneste. Også køernes trivsel kan påvirke smagen positivt. I Danmark har vi generelt en god dyrevelfærd fordi vi tror på, at glade og tilfredse køer giver de bedste bøffer.

 

Krogmodning af Dansk Dry-Aged oksekød er en modningsproces som vi kender det fra oste og rødvin. Derfor skal alting foregå under strengt kontrollede forhold. I Danish Crown, som leverer Dansk Dry-Aged oksekød til princip!, bliver kødet modnet ved konstant lav temperatur og løbende kontrolleret under hele processen.

I Danish Crown som leverer Dansk Dry-Aged oksekød til princip! er det kun det bedste oksekød, der bliver krogmodnet. For at få den helt rigtige smag, er det vigtigt at oksekødet skal have den helt rigtige fedtmarmorering. Det er fedtet, som giver det krogmodnede kød sin helt unikke smag. Du kan kende fedtmarmoreringen på de karakteristiske hvide streger, som forgrener sig gennem kødet.