Dansk Dry-Aged oksekød fra princip! er det perfekte kød til grillen. Saftigt, mørt og utroligt velsmagende. Det skyldes, at kødet har en høj grad af fedtmarmorering. Og det er fedtet, som giver kødet sin unikke smag og kraft. Samtidig betyder krogmodningsprocessen, at en del af væsken er fordampet fra kødet. Og det er kombinationen af koncentreret kødsmag, mørheden fra modningsprocessen og smagen af fedt, som gør at Dansk Dry-Aged fra princip! er en helt fantastisk oplevelse.

 

Dansk Dry-Aged oksekød fra princip! er noget særligt. Derfor skal det også tilberedes med stor omhu på grillen. Først og fremmest er det vigtigt, at kødet ikke får for meget. Det skyldes, som før nævnt, at en del af saften i kødet er fordampet under krogmodningen, hvilket resulterer i et stykke kød som er mere tørt. Og tørt kød tager mere imod varmen. Derfor er det vigtigt, at kødet vendes mange gange under grilningen så varmen kan fordele sig jævnt.

 

I filmene på forsiden kan du se flere tips til, hvordan du tilbereder Dansk Dry-Aged fra princip!

grill-dansk-oksekøds-culotte-krogmodnet-dry-aged

Brug gerne et stegetermometer til de krogmodnede oksestege. Når kernetemperaturen er 58 grader har du en fin rosastegt steg. Lad den hvile 10-15 min. inden servering.

grill-ribeye-rib-eye-dansk-krogmodnet-oksekød

Vend bøfferne et par gange og lad dem hvile en smule inden servering.

grill-culotte-dansk-oksekød-krogmodnet-dry-aged

Både de krogmodnede okse culottestege og de krogmodnede cuvettestege er fantastisk nemme at grille.

Gode råd til krogmodnet oksekød på grillen

Dansk Dry-Aged oksekød fra princip! er et fremragende stykke kød til en god grillaften. Der er masser af saft og kraft, hvis du behandler kødet med omhu. Her er et par gode råd til, hvad du bør og ikke mindst ikke bør gøre for at få den bedste grillaften.

 

Sådan griller du krogmodnet oksekød!

Der er kun én ting, du skal vide, når du griller Dansk Dry-Aged oksekød fra princip! Og det er, at det ikke må få for meget. Krogmodet oksekød indeholder mindre væske, hvilket gør at kødet bliver hurtigere tilberedt. Oven i det kommer at modningen nedbryder kødets fibre. Det betyder, at kødet i forvejen er mørnet. Grill derfor hellere kødet en smule for lidt, end lidt for meget. Så er du sikker på at få en fantastisk smagsoplevelse med Dansk Dry-Aged oksekød fra princip!

 

Salt fremhæver den naturlige smag

Krogmodnet dansk oksekød smager fantastisk i sig selv. Derfor er der ingen grund til at krydre eller marinere kødet. Det eneste du har brug for, er salt. I modsætning til marinade, som tilfører en ny smag til kødet, fremhæver salt kun den smag af oksekød og fedt, der allerede er der. Derfor er et godt skud salt på det krogmodnede oksekød, det eneste du bør krydre med.

 

Giv den gas eller kul!

Både gas og kul er velegnede til at grille Dansk Dry-Aged oksekød. Den eneste forskel er den røgsmag som kullet tilfører kødet. Det får du ikke med en gasgrill. Til gengæld er det nemt at tilføre røgsmagen ved at benytte forskellige slags røgtræ. Du skal dog være meget varsom, da røgen hurtigt kan komme til at dominere og dermed påvirke den i forvejen lækre smag af oksekød og fedt.

 

Godt røgtræ til krogmodnet oksekød

Røg og oksekød er normalt en god ide. Det gælder bare ikke, når det kommer til krogmodnet oksekød. Det skyldes, at krogmodnet oksekød har en nærmest guddommelig smag i forvejen. Og det vil røgen ikke fremhæve på nogen måde. Derfor er det eneste røgtræ, vi anbefaler, den tændstik du bruger til at tænde grillen op med. Alt andet vil være for meget!